DE FIETSKARREN SPECIALIST

ADVIES IN ONZE WINKEL

30 DAGEN BEDENKTIJD!

Vragen? Bel: 085 - 760 08 84

Bakfietsen test AD, Lovens Explorer en Carqon E2 zijn de e-bakfietsen van het moment

Ook dit voorjaar worden er weer vele fietstesten gehouden in Nederland. De ANWB, de Telegraaf en ook het AD testen ieder een grote variëteit aan fietsen. Ook de e-bakfiets word steeds vaker meegenomen in deze testen. Afgelopen week was het de beurt aan het AD om met de testresultaten te komen.  Hieronder een uiteenzetting van de resultaten van de Lovens bakfiets en Carqon bakfiets. Wij zijn in onze nopjes in ieder geval.

Lovens Explorer 65 bakfiets

Met maar liefst een 8,4 komt de Lovens Explorer 65 als beste uit de test van de elektrische bakfietsen met twee wielen. Dit gestroomlijnde model van Lovens word geprezen om op verschillende punten:

 • Krachtige ondersteuning ( 65 NM)
 • Rijdt goed ook zonder ondersteuning
 • Mooie afwerking
 • Geruisloze motor van Bosch
 • Duidelijke display ( Kiox van Bosch )
 • Vele accessoires beschikbaar om de Lovens verder aan te kunnen kleden

Verder word onder de aandacht gebracht dat de automatische versnellingen van dit type Lovens Explorer erg praktisch zijn. Met name omdat je vaak moet stoppen, optrekken en de volle aandacht op het verkeer en de kids wilt houden. Verder zitten de kinderen zeer comfortabel door de kussens onder het zitvlak en rug. Door het handige opstapje in de bak van de Lovens elektrische bakfiets is instappen voor de kinderen een fluitje van een cent.

Eindoordeel Lovens Explorer 65 Automaat

Het AD is unaniem in zijn oordeel en roept de Lovens e-bakfiets uit tot winnaar van de bakfietsen test van 2022. Het cijfer van 8.4 laat zien dat Lovens met de introductie van hun bakfiets in 2021 een goede weg is ingeslagen.

Carqon E2 e-bakfiets

Ook de carqon E2 elektrische bakfiets is door het AD uitbreid getest. Ook dit type bakfiets kan het testpanel bekoren. De eigenschappen die naar voren worden gehaald zijn de volgende:

 • Netjes afgewerkt
 • Soepele ondersteuning
 • geruisloze motor
 • trapt licht
 • prettig en overzichtelijk display
 • een actieradius tot 120 km ( met de dubbele accu)

benadrukt word bij de Carqon E2 dat de Bosch Cargoline motor ervoor zorgt dat de fiets makkelijk optrekt. Dit met name omdat deze specifiek voor de bakfiets ontwikkelde motor maar liefst 85NM voortbrengt. Punt van aandacht is de wat hogere instap van de bakfiets voor de berijder. Dit komt wel ten goede aan de stijfheid van de fiets. De kids klimmen door het opstapje makkelijk in de bakfiets.

Met een 8,1 als eindoordeel laat ook Carqon zien het met deze elektrische bakfiets op het juiste spoor te zit. Net achter de Lovens Explorer dat wel maar nog wel iets om trots op te mogen zijn als relatief nieuw e-bakfiets merk.

Share this post


DE FIETSKARREN SPECIALIST

ADVIES IN ONZE WINKEL

30 DAGEN BEDENKTIJD!

Wij bieden de beste service en onderhoud

Profiteer van gedegen advies en reken op deskundigheid die we sinds 1982 hebben opgebouwd. We voorzien u van betrouwbaar advies op maat als u op zoek bent naar een bakfiets van Bakfiets.nl. Onze verkopers staan voor u klaar in de showroom en helpen u graag aan het juiste vervoermiddel, zodat u binnenkort over de weg fietst met uw trouwe viervoeter of kinderen in de bak van uw fiets.

Selecteer een Afleverpunt