DE FIETSKARREN SPECIALIST

ADVIES IN ONZE WINKEL

30 DAGEN BEDENKTIJD!

Vragen? Bel: 085 - 760 08 84

Veelgestelde vragen

U kunt online een fietskar kopen bij Fietskar.nl. Dan heeft u de keuze uit verschillende modellen van diverse topmerken om uw kind, uw hond of andere zaken in te vervoeren. Het is ook mogelijk om een fietskar te kopen bij onze grote showroom in Hilversum. Daar bekijkt u ons volledige aanbod van dichtbij.

Fietskarren van de merken Lovens, Carqon en Urban Arrow zijn goede fietskarren. Wat een goede fietskar is, hangt ook af van de toepassing waarvoor u die wilt gebruiken. Op basis van uw toepassing let u op bepaalde eigenschappen, zoals draagkracht, veiligheid en comfort. Zo is veiligheid zeer belangrijk bij een fietskar voor uw kind, terwijl het materiaal van een hondenkar bestand moet zijn tegen de nagels van uw hond. Het is ook van belang om het gewicht van de fietskar zelf in acht te nemen, zodat u nog wel vooruit kunt op de fiets.

Wanneer uw kind zelfstandig en stabiel rechtop kan zitten (gemiddeld tussen de zes en twaalf maanden), kunt u hem of haar in een fietskar zetten. Met bepaalde, speciaal ontworpen modellen, kunt u eerder uw baby in een fietskar zetten. Het is dan wel belangrijk dat u een babyschaal of Maxi-Cosi in de fietskar kunt zetten, dat het zitje opgehangen is of dat de fietskar niet te veel trilt.

Gemiddeld is een fietskar geschikt voor kinderen tot en met zes jaar. Het hangt echter ook af van de lengte van uw kind. Vanaf een bepaalde lengte past een kind er niet meer comfortabel in. Natuurlijk hangt het ook van de wil van uw eigen kind af. Als uw kind leert fietsen, wilt hij of zij misschien zelfstandig fietsen of op een aanhangfiets meerijden.

U kunt de fietskar aan de zadelpen, de bagagedrager of bij de achteras bevestigen. Hoe u de fietskar aan uw fiets vastmaakt, hangt af van de sluiting en de hoogte van de stang van de fietskar. Als de as niet lang genoeg is voor de koppeling, vindt u bij onze fietskaraccessoires wellicht de juiste adapter. Het sluitingssysteem verschilt soms ook per merk. Er is vaak een instructievideo of -pagina beschikbaar die stap voor stap uitlegt hoe u een specifieke fietskar aan uw fiets koppelt. Bovendien richten veel fabrikanten zich op een zo gebruiksvriendelijk mogelijk ontwerp.

Een hondenfietskar van DoggyRide en de Burley Tail Wagon zijn goede hondenfietskarren. Een goede hondenkar is bestand tegen slijtage, is veilig en heeft voldoende draagkracht om uw hond te vervoeren. Het is qua veiligheid belangrijk dat de kar goed zichtbaar is voor andere weggebruikers en dat uw hond niet zomaar uit de kar kan springen. Comfort is natuurlijk ook van belang. Wij verkopen accessoires voor hondenkarren die zichtbaarheid en zitcomfort verhogen.

Een fietskar mag niet meer dan één meter breed en 2,5 meter lang zijn (fiets niet meegerekend). Daarnaast mag een fietskar zonder automatisch remsysteem niet meer dan 80 kilo wegen, inclusief lading en passagiers. Het is uiteraard ook belangrijk dat u test of u de fietskar fatsoenlijk kunt besturen en of remmen en opstappen goed gaat.

Via onze service kunt u een fietskar bij u thuis laten bezorgen tegen een klein tarief. Als uw pakket onder de 10 kilo weegt, betaalt u in Nederland € 3,95 per bestelling. Voor een pakket van meer dan 10 kilo betaalt u in Nederland € 5,95 aan verzendkosten. Als u in België woont, kost het laten bezorgen van de fietskar € 50,-. U kunt uw pakket meestal binnen drie dagen verwachten. Indien wij dit niet halen, informeren we u zo snel mogelijk.

Als we de fietskar die u wilt op voorraad hebben, kunt u die direct na aankoop mee naar huis nemen. U kunt tevens een kleine testrit maken om verschillende fietskarren te vergelijken. Daardoor maakt u gegarandeerd de beste keuze. Wij kunnen de kar eventueel ook aan uw fiets bevestigen, zodat u direct veilig op weg kunt.

raincover_plus_van_urban_arrow_.jpg_3
Carqon_bakfiets-leasen-fietskar-nl

Online Reviews

Omdat de mening van de klant belangrijk is werken wij met het review systeem van Kiyoh. Wij vragen elke klant na een bestelling hun mening te geven over onze webshop. Zodat u goed weet wat u kunt verwachten. Wij hebben ons gespecialiseerd in fietskarren van hoge kwaliteit. Onze service is daar een onderdeel van. En de ervaringen van u als klant zijn voor ons een indicatie hoe we ervoor staan.

DE FIETSKARREN SPECIALIST

ADVIES IN ONZE WINKEL

30 DAGEN BEDENKTIJD!

Wij bieden de beste service en onderhoud

Profiteer van gedegen advies en reken op deskundigheid die we sinds 1982 hebben opgebouwd. We voorzien u van betrouwbaar advies op maat als u op zoek bent naar een bakfiets van Bakfiets.nl. Onze verkopers staan voor u klaar in de showroom en helpen u graag aan het juiste vervoermiddel, zodat u binnenkort over de weg fietst met uw trouwe viervoeter of kinderen in de bak van uw fiets.

Selecteer een Afleverpunt